Back to Top

Met een "Doel" voor ogen!

 

Topsportvereniging

Topsport Dtrefs
Dat men bij S.V. Doeltreffers gaat voor de schietsport is al decennia lang bekend, maar sinds het voorjaar is er erkenning gekomen vanuit KNSA (Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie). Deze overkoepelende organisatie is ervan overtuigd dat aan alle facetten werd voorzien om in aanmerking te komen als Topsport vereniging in Limburg.

Daarnaast heeft S.V. Doeltreffers veel werk gestoken in haar organisatie waardoor er letterlijk en figuurlijk een kroon op haar werk is gezet. De uitgangspositie is dan ook om schutters de mogelijkheid te bieden om de schietsport zowel op recreatief als op Topsport niveau te bedrijven. Dit wordt gedaan door de erkende trainers binnen Doeltreffers, die zelfs al op externe plaatsen gevraagd worden om training te geven in het beoefenen van de schietsport. Het is niet alleen technische en fysieke training, maar met name de mentale training die door Doeltreffers wordt verzorgd en hoog staat aangeschreven.

Ook door niet stil te blijven staan als Topsportvereniging heeft S.V. Doeltreffers vanaf 2023 tevens de status als KNSA-RTC ontvangen. Door deze status is er een rechtstreekse ondersteuning mogelijk geworden voor de  Topsport in Limburg en ook de KNSA, de landelijk overkoepelende schietsportassociatie. Hierdoor is de mogelijkheid om de talenten binnen S.V. Doeltreffers en ook Regionaal (Zuid- Nederland) als ook Internationale schutters te herbergen en te voorzien van trainingen of trainingsmogelijkheden. Met name vanuit Duitsland wordt hier al gebruikt van gemaakt, om extra trainingen op het hoge niveau te mogen ontvangen van de aanwezige trainers.

Niveau binnen S.V. Doeltreffers:
Zonder talent kan een vereniging geen topsport bedrijven dit geld als vereniging ook als individu. Dat het boegbeeld van de laatste jaren Peter Hellenbrand is op schietgebied, spreekt voor zich. Met diverse EK en WK deelnames op zijn naam en verschillende WorldCup wedstrijden met goede resultaten werd het ook nog finalist tijdens de Olympische Spelen in Londen 2012. Hiermee is de fundering gezet voor de aanwas bij S.V. Doeltreffers.

Dat Doeltreffers in de groei zit qua leden aantal, is een uitwerking van het enthousiasme die vanuit de leden naar buiten toe gedragen wordt. Door Kennismaking met de Schietsport te organiseren, samenwerking met scholen is er een goed contact gerealiseerd met de schietsport. Met name de Jeugd is een sterke groep binnen S.V. Doeltreffers, ook hier wordt zowel topsport als ook op recreatief niveau de schietsport beoefend. Maar ook de 55+ groep en de senioren zijn sterk vertegenwoordigd. De 55+ die opgelegd schieten is in een zeer sterke groei, daar de oudere sporter de schietsport op een recreatieve manier in wedstrijdverband op locatie kan beoefenen. Wat de jeugd betreft, heeft Doeltreffers een grote en sterke groep. Vanaf 9 jaar is er de mogelijkheid om schiettrainingen te nemen en kan men 4 trainingen volgen om daarna de keus te maken of men lid wil worden. De trainingen zijn in eerste instantie gebaseerd op veiligheid, discipline en schiettechniek. Tevens is de kracht van de trainers deze sport op een leuke en spontane manier uit te leggen. Elke maandagavond staan wij vanaf 19.30uur klaar om jong en oud bij te staan in de schietsport!