Back to Top

Met een "Doel" voor ogen!

Informatie

Logo Doeltreffers Final 240 240Enige informatie over s.v. Doeltreffers:

Vanaf de oprichting heeft de vereniging de doelstelling gehad om de schietsport, de Olympische disciplines van de lucht- en kleinkaliber schietsport in het bijzonder, een warm hart toe te dragen. Zij doet dit dan ook middels trainingen welke wekelijks gehouden worden. Tijdens deze trainingen worden naast de senioren vooral de jeugd intensief begeleid.

Sinds 1992 is sv Doeltreffers niet meer weg te denken uit de schietsport in Nederland. Zowel op het gebied van breedtesport, als ook in de topsport.

Onze vereniging heeft in de loop der jaren vele Nederlands Kampioenen, districts- en afdelingskampioenen voortgebracht.
In 2012 heeft ons lid Peter Hellenbrand zelfs een 5e plaats weten te behalen tijdens de Olympische zomerspelen in Londen.

Niet enkel voor topsport is er ruime aandacht binnen onze vereniging, maar ook voor breedtesport. Ons ledenbestand is zeer divers, van jong tot oud. Verder zijn er ook mogelijkheden voor minder valide schutters binnen onze vereniging.

Binnen onze vereniging kunnen de disciplines luchtgeweer en luchtpistool alsmede kleinkalibergeweer en kleinkaliberpistool beoefend worden.

Verenigingswapens:

De vereniging beschikt over een aantal wapens die gebruikt kunnen worden door de leden en aspirant-leden die (nog) geen eigen wapen bezitten. U bent dus niet verplicht om zelf meteen een wapen aan te schaffen. Diegene welke gebruik maakt van verenigingswapens is het niet toegestaan veranderingen aan een wapen door te voeren welke een positieve bijdrage aan hun prestatie hebben. Deze schutters worden dringend verzocht een eigen wapen aan te schaffen.

Informatiefolder:

De informatiefolder van de vereniging kan hier gedownload worden. Klik op onderstaande afbeelding van de folder.

 informatiefolder dtr

Jeugd:

S.v. Doeltreffers heeft een jeugdafdeling. Vanaf ongeveer 9 jaar kunnen jeugdleden worden aangemeld. De minimum leeftijd is niet exact aan te geven. Voor een deel hangt dat af van de lichaamsbouw van een jeugdige. Is een kind tenger gebouwd dan kan geadviseerd worden om nog een jaartje te wachten. Jeugd schiet op de maandagavond van 19.00 – 20.30 uur (tot 21 jaar). Er wordt niet alleen binnen de eigen vereniging geschoten. Er zijn ook contacten met andere verenigingen in het District die een jeugdafdeling hebben. Voor onderlinge wedstrijden wordt ook deelgenomen aan de jeugdcompetitie van de KNSA. Mocht u na het lezen van deze beknopte informatie belangstelling hebben gekregen voor de schietsport, komt u dan gerust naar onze vereniging. Wij geven u graag antwoord op al uw vragen die u over de schietsport wilt stellen. Op maandagavond zijn er altijd bestuursleden aanwezig die u informatie kunnen geven.

Geschikt voor alle leeftijden:

Schietsport is een unieke combinatie van concentratie, technisch kunnen en fysieke inspanning. De schietsport is een relatief onbekende sport; zo weten veel mensen niet dat dit een Olympische sport is die voor iedereen en voor elke leeftijd (9 tot 90 jaar) geschikt is.

De vereniging maakt de sport mogelijk in haar “Schietsportaccommodatie s.v. Doeltreffers (SDL)”, waar de sport beoefend kan worden op 7 Luchtschietsport Meyton Electronische banen en 6 semi-automatische 10/12meter Lucht-Klein kaliber banen en één 5 schots Luchtpistool-baan.

Informatie over wedstrijden en competitie' s:

Schutters met een geldig schietpaspoort kunnen deelnemen aan door de KNSA en/of NBVS georganiseerde wedstrijden, zoals Nederlandse/Limburgse Kampioenschappen, Districts Kampioenschappen, Afdelings Kampioenschappen, Bondsfeesten en Open Wedstrijden. Deze wedstrijden worden door het gehele land gehouden, door onze schutters wordt het meest geschoten binnen ons eigen district KNSA District 4 (Limburg, Brabant en Zeeland) en NBVS (Zuid-Limburg).

 

Is de sport duur; NEE

Veel mensen denken dat de schietsport een dure sport is, niets is minder waar.
Het is zelfs aangetoont dat andere sporten, zoals veldsporten of zaalsporten, duurder zijn.

Een overzicht 

Contributie €

Inschrijfgeld *

Vereniging 

Discipline

KNSA

NBVS

Seniorlid

42,50

10,00/mnd.

42,50/jr.

25,00/jr.

Jeugdlid t/m 17

n.v.t.

5,00/mnd.

17,00/jr.

25,00/jr.

Student  18 tot het jaar waarin men 21 wordt

n.v.t.

5,00/mnd.

22,00/jr.

25,00/jr.

Huur ver. Wapen vanaf 18 jaar

Na ½ jaar lid

2,50

Na 1jr lid

2,50

Senator / jr.

-

50,00/jr.

 

Bij inschrijving dient naast dat het inschrijfgeld betaald moet worden ook verder nog te worden ingeleverd:

  • Het volledig ingevulde KNSA-aanmeldingsformulier
  • Een pasfoto
  • Vanaf 16 jaar een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
    Aanvraagformulier speciaal voor de schietsport verkrijgbaar bij de vereniging. De kosten van een VOG bedragen circa € 40,-

 

Contactadres:

Voor adres volg deze link...... drop ons een mailtje via deze link........... en/of kom op maandagavond naar onze accommodatie!